Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

18
sep
PGS 16/23 gereed voor commentaar
Het concept van PGS 16 "LPG: Afleverinstallaties, vulinstallaties en skid-installaties" is beschikbaar voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen aan het PGS-projectbureau sturen.
12
sep
De Nationale Omgevingsvisie ligt ter inzage
De ontwerp Nationale Omgevingsvisie (ontwerp-NOVI) liggen momenteel ter inzage. In de NOVI zijn allerlei ruimtelijke zaken geregeld die van invloed kunnen zijn op het aspect omgevingsveiligheid. Van 20 augustus tot 30 september is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen.
03
sep
Schrijf je nu in voor de IOV-Themadag UPD voor overheden in het najaar
De UPD-training geeft de deelnemer meer inzicht in het proces en de verschillende taken/verantwoordelijkheden van de verschillende partijen. Als we van elkaar weten wat we hierbij doen levert dat minder discussie op cq een betere samenwerking. Het traject duurt daardoor minder lang. Daarnaast heeft het uiteraard ook een netwerkfunctie.
03
sep
PGS 15 gereed voor commentaar
Het concept van PGS 15 'opslag van verpakte gevaarlijke stoffen' is beschikbaar voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen aan het PGS-projectbureau sturen.
03
sep
Meld je aan voor terugkomdagen bijscholing aandachtsgebieden in het najaar
In het najaar zijn er weer een aantal terugkomdagen ingepland. De terugkomdagen zijn bedoeld voor mensen die reeds een bijscholingsdag hebben bijgewoond, maar nog niet naar de terugkomdag zijn geweest. De dag duurt van 10:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur) tot 16:30 uur. Heb jij nog geen terugkomdag bezocht? meldt je dan snel aan!
29
aug
Schrijf je nu in voor Jaarcongres Relevant 2019: Veilige transitie
De voorbereidingen van het Jaarcongres Relevant 2019 zijn in volle gang. Hét congres voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Externe Veiligheid vindt dit jaar plaats op 19 november in hotel Casa te Amsterdam. De hoofdlijnen van het programma worden langzaam duidelijk. Door je in te schrijven voor 30 september profiteer je van de vroegboekkorting!
28
aug
RIVM publiceert analyse incidenten gevaarlijke stoffen bij grote chemische bedrijven
Het RIVM heeft 326 incidenten met gevaarlijke stoffen geanalyseerd die tussen 2004 en 2018 plaatsvonden bij grote chemische bedrijven; in het onderzoeksrapport worden de oorzaken en gevolgen beschreven.
31
jul
Bekijk de animatie van het ministerie van IenW over aandachtsgebieden in het omgevingsplan
In de animatie wordt ingegaan op de volgende vragen: Wat is een aandachtsgebied eigenlijk? Welke aandachtsgebieden zijn er? Hoe zit dat nou precies met die aandachtsgebieden? Mag een zeer kwetsbaar gebouw nou wel of niet in een aandachtsgebied gebouwd worden?
31
jul
Vul deze enquête in en denk mee over de nieuwe risicokaart
Het IPO is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Risicokaart. Eén van de voorwaarden is dat het portaal aansluit op de informatiebehoefte van gebruikers. Vul de enquête in, zodat de risicokaart zo goed mogelijk kan voorzien in jouw informatiebehoefte.
17
jul
Themabijeenkomst Kennistafel Transport op 11 september 2019 Nu inschrijven!
Op 11 september vindt de themabijeenkomst van de Kennistafel Transport plaats, met als thema 'Veiligheid en energietransitie'.

Oudere berichten staan in het archief.