Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

05
jun
Speel het simulatiespel Aandachtsgebieden omgevingsveiligheid
Het nieuwe omgevingsveiligheidbeleid betekent een grote beleidsverandering. Nieuw in het beleid zijn de aandachtsgebieden die de ruimtelijke impact van mogelijke ongelukken met gevaarlijke stoffen zichtbaar maakt. Met het simulatiespel zoek je samen naar antwoorden.
31
mei
Succesvolle eerste regiosessie Omgevingswet in Almere
Op 15 mei was de eerste regiosessie Omgevingswet van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. In deze sessies bereiden vakprofessionals op het gebied van omgevingsveiligheid, ruimtelijke ordening en gezondheid zich voor op de rolverandering door de komst van de Omgevingswet.
31
mei
Chloortransport eindigt in 2021
Staatssecretaris van Veldhoven van het Ministerie van Infrastructuur en Water en chloorproducent AkzoNobel Specialty Chemicals hebben een convenant gesloten om uiterlijk in 2021 een eind te maken aan chloortransporten door Nederland.
24
apr
Beschouwing aandachtsgebieden en groepsrisico
Uit de evaluatie van het externe veiligheidsbeleid is gebleken dat in de ruimtelijke ordening onvoldoende rekening werd gehouden met de hoogte van het groepsrisico. Ook werd de groepsrisicoafweging meestal pas laat in het RO-proces uitgevoerd
24
apr
Kengetallenonderzoek externe veiligheid gestart
Begin 2018 is het kengetallenonderzoek externe veiligheid gestart. Het doel van het onderzoek is antwoord te geven op de vraag hoeveel tijd en kosten de bevoegd gezagen en hun uitvoerende diensten besteden aan diverse taken op het gebied van lokale externe veiligheid.
24
apr
PGS 31 nu beschikbaar: geheel nieuwe richtlijn voor gevaarlijke vloeistoffen in tanks
PGS 31 Overige gevaarlijke vloeistoffen: opslag in ondergrondse en bovengrondse tankinstallaties
09
apr
Eindejaarsrapportage Impuls Omgevingsveiligheid 2017 beschikbaar
In de rapportage staat een overzicht van de resultaten van de activiteiten die tijdens het gehele jaar 2017 binnen de vier deelprogramma's IOV 2017 zijn uitgevoerd.
05
apr
Regiosessie omgevingswet: veiligheid en gezondheid intergraal afwegen
Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat organiseert dit jaar regiosessies over de Omgevingswet op 6 plaatsen door het hele land. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor EV-specialisten en RO'ers.
05
apr
Geactualiseerde handleiding PGS 15
InfoMil heeft een vernieuwde handleiding voor PGS 15 (versie 2016) gepubliceerd.
03
apr
Concept PGS28 NS gereed voor commentaar
Het concept van PGS 28: vloeibare brandstoffen in ondergrondse installaties en aflevertoestellen is gereed voor commentaar.

Oudere berichten staan in het archief.