Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

12
nov
19 november is het zover: Jaarcongres Relevant 2019
Hét congres voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Externe Veiligheid vindt dit jaar plaats op 19 november in hotel Casa te Amsterdam en staat dit jaar in het teken van veilige transitie. Waarbij ingegaan wordt op actualiteiten en transparantie. Bij het congres wisselen plenaire delen en deelsessies elkaar af. Door deze opzet is het congres dé plek om inspiratie op te doen, bij te praten en samenwerkingspartners te ontmoeten.
07
nov
Staatssecretaris verduidelijkt beleid betreffende BRZO-inspecties
In antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Dik-Faber heeft staatssecretaris Van Veldhoven uitleg gegeven over berichten in de media dat BRZO-bedrijven massaal veiligheidsregelgeving overtreden. Het onderzoek ‘Regelovertreding in de chemische industrie’ (begin 2019 gepubliceerd) laat zien dat in de jaren 2007-2017 bij negen op de tien BRZO-bedrijven regels betreffende de veiligheid zijn overtreden.
30
okt
Volledige programma jaarcongres Relevant bekend
Het volledige programma van het jaarlijkse Relevant congres dat op 19 november in Hotel Casa te Amsterdam wordt gehouden is bekend.
30
okt
Interim PGS versies voor Omgevingswet: PGS 12, 15, 31 en 33-2
Alle PGS-richtlijnen worden gereed gemaakt voor de komst van de nieuwe Omgevingswet. Ze worden daarvoor omgezet in Nieuwe Stijl, gebaseerd op een risicobenadering waarbij er scenario’s en doelen zijn opgenomen. Enkele PGS-richtlijnen zullen echter eerst nog als interim versie worden gepubliceerd.
23
okt
Meld je nu aan voor het congres veiligheid windenergie op 9 januari 2020
Op 9 januari 2020 organiseert de Kennistafel veiligheid windenergie het congres veiligheid windenergie.Tijdens het congres zullen deskundigen de recente ontwikkelingen en kennis op het gebied van windenergie en veiligheid delen.
16
okt
Stem de landelijke Signaleringskaart EV naar de Aandeslagtrofee 2019
De signaleringskaart EV is genomineerd voor de aandeslagtrofee 2019. We vragen alle tevreden gebruikers om op de signaleringskaart te stemmen en ze zo aan de overwinning te helpen.
15
okt
Leer hoe je een ontwerpatelier kunt organiseren en kom naar de train de trainer sessie van ontwerp veilige omgeving
Heb jij toevallig momenteel een gebiedsontwikkeling die maar niet op gang komt? Of zijn er belangen en partijen die maar niet tot elkaar komen? Dan organiseert ontwerp veilige omgeving de perfecte activiteit die je daarbij kan helpen!
14
okt
Workshop Leren werken met de Omgevingswet
Werken in de geest van de Omgevingswet, welke competenties heb je nodig? De Omgevingswet vraagt aan de bevoegd gezagen, en dus ook aan hun adviseurs, een integrale afweging van de verschillende belangen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Adviseurs moeten meer dan nu processen regisseren en faciliteren. Dit vraagt om andere competenties, zoals samenwerken en onderhandelen.
08
okt
Infographic over missie en doelen landelijk platform veilige leefomgeving
Weet jij waar het landelijk platform veilige leefomgeving (LPVL) voor staat? Het platform heeft een infographic gemaakt waar in wordt aangegeven de missie is en wat de doelen zijn van het LPVL.
01
okt
PGS 30 gereed voor commentaar
Het concept van PGS 30: “Vloeibare brandstoffen in bovengrondse tank- en afleverinstallaties” is gereed voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau.

Oudere berichten staan in het archief.