Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

03
apr
Werkstandaarden EV tijdelijk niet beschikbaar
Vanwege een technische storing zijn de werkstandaarden Externe Veiligheid op dit moment niet beschikbaar. Er wordt hard aan gewerkt om dit probleem te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak.
02
apr
Omgevingswet opnieuw uitgesteld
Minister Stientje van Veldhoven heeft aan de eerste en tweede kamer bekend gemaakt dat de invoering van de Omgevingswet meer tijd kost dan verwacht en daarom wordt uitgesteld. De minister geeft aan dat ze na overleg met de bestuurlijke partners met een voorstel voor een nieuwe inwerkintredingsdatum zal komen.
27
mar
Handleiding vergunningverlening waterstoftankstations voor bevoegd gezag en tankstationhouders beschikbaar
De komende jaren zullen steeds meer voertuigen op waterstof gaan rijden: vrachtauto’s, OV-bussen, vuilniswagens, mobiele werktuigen, personenauto’s. Om goed voorbereid te zijn moeten tankstationhouders nu reeds nadenken hoe ze deze markt gaan bedienen. Wat moet je doen om waterstof aan te kunnen bieden? Hoe krijg je een vergunning?
25
mar
RIVM Netwerkdag Omgevingsveiligheid 2020 uitgesteld
De RIVM Netwerkdag omgevingsveiligheid 2020 die gepland stond op 27 mei is uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum voor de netwerkdag vastgesteld.
25
mar
Kennisdag explosieven en vuurwerk uitgesteld naar 26 oktober 2020
De Kennisdag explosieven en vuurwerk van 9 april bij het RIVM wordt verplaatst naar 26 oktober. Je kunt je nog aanmelden voor de kennisdag.
18
mar
Internetconsultatie Circulaire Risicobeheersing Lithium-ion Energiedragers gestart
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een Circulaire voor over de risicobeheersing van lithium-ion energiedragers. De circulaire gaat ten eerste over de opslag van lithium-ion energiedragers, in de vorm van cellen of batterijen, en ten tweede over de toepassing van lithium-ion batterijen in grotere energieopslagsystemen.
13
mar
Pilot bijscholing aandachtsgebieden in de vergunningverlening a.s. dinsdag 17 maart 2020 gaat niet door!
In verband met ontwikkelingen omtrent het Coronavirus is besloten om de Pilot te houden op een later tijdstip, waarschijnlijk in april.
04
mar
Regeling van de Minister voor Milieu en Wonen van 27 februari 2020 tot wijziging van de Regeling externe veiligheid buisleidingen en de Regeling externe veiligheid inrichtingen
Met deze wijzigingsregeling wordt een nieuwe versie aangewezen van het rekenprogramma Safeti-NL en de bijbehorende nieuwe handleiding voor het berekenen van externe veiligheidsrisico’s van inrichtingen en buisleidingen met gevaarlijke stoffen.
21
feb
Meld je nu aan voor de bijscholing omgevingsveiligheid in de vergunningverlening
In mei start de bijscholing omgevingsveiligheid in de vergunningverlening. Deze bijscholing is primair bedoelt voor vergunningverleners en wordt georganiseerd vanuit het landelijke programma Impuls Omgevingsveiligheid (IOV).
12
feb
Energietransitie en veiligheid: wat kunnen we van andere landen leren?
De energietransitie brengt veiligheidsrisico's voor burgers en hulpverleners met zich mee. Welke risico's worden in het buitenland gezien en aan welke maatregelen wordt gedacht? Dat heeft het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) onderzocht.

Oudere berichten staan in het archief.