Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

30
mei
Meewerken aan een goede start voor veiligheid in de Omgevingswet?
Bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn drie vacatures voor detachering bij het programma Modernisering omgevingsveiligheid.
15
mei
Datum jaarcongres Relevant 2017 bekend!
Het jaarcongres Relevant, hét congres over Externe Veiligheid, vindt dit jaar plaats op donderdag 14 december.
08
mei
Live meekijken naar het Pratijkcongres Omgevingswet 11 mei 2017
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, directie Veiligheid en Risico’s, heeft 300 deelnemers (ontwerpers, bestuurders, beleidsmakers, veiligheidskundigen en adviseurs) uitgenodigd voor het Praktijkcongres Omgevingswet 11 mei 2017.
02
mei
PGS 25 beschikbaar voor commentaar
De PGS 25 'Afleverinstallaties van compressed natural gas (CNG) voor motorvoertuigen' heeft de primeur: het is de eerste PGS in de nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl zorgt ervoor dat de PGS-richtlijn gereed is voor de komst van de nieuwe Omgevingswet en het bijbehorende Besluit Activiteiten Leefomgeving (Bal).
18
apr
Handleiding bouwsteen omgevingsveiligheid in omgevingswet beschikbaar
Op 13 april 2017 nam Rosemarie Bastianen (Ministerie IenM) het resultaat van het onderzoek ‘Omgevingsveiligheid in de Omgevingsvisie’ in ontvangst. Aan de hand van ervaringen uit diverse gemeentes is een handleiding opgesteld. De handleiding biedt 'bouwstenen' die gemeentes op eenvoudige wijze helpen bij het maken van keuzes op het gebied van omgevingsveiligheid.
22
mar
Chloortransport AkzoNobel
In de periode van 10 maart tot eind april van dit jaar vinden wederom chloortransporten per spoor plaats vanuit Duitsland naar het Botlekgebied. Dit gebeurt over de Betuweroute.
08
mar
Veiligheid Brzo-bedrijven: Lessen na Odfjell
De Onderzoeksraad voor Veiligheid constateert nog tekortkomingen in de beheersing van de veiligheid bij bedrijven die op grote schaal werken met gevaarlijke stoffen. Het gaat om circa 400 Brzo-bedrijven in Nederland en het toezicht daarop.
22
feb
Internationale norm voor LNG-bunkering gepubliceerd
Met de publicatie van ISO 20519 ’Ships and marine technology – Specification for bunkering of liquefied natural gas fuelled vessels’ is er een belangrijke mijlpaal bereikt in de uitrol van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Met de publicatie van deze internationale norm hebben partijen de beschikking over breed gedragen eisen voor verlaadsystemen en toebehoren voor het bunkeren van schepen met LNG.
21
feb
Onderzoek naar veiligheid industriecomplex Chemelot
De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de veiligheid op het industrieterrein Chemelot in Limburg.
16
feb
Handboek omgevingsveiligheid
De modernisering van omgevingsveiligheid is een onderdeel van de omgevingswet. Toepassing van het nieuwe beleid gebeurt aan de hand van een handboek. Het handboek omgevingsveiligheid dat nu door het RIVM geschreven wordt.

Oudere berichten staan in het archief.