Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

12
jun
Chemische clusters en maatschappelijke opgaven
Deze publicatie van het ministerie van infrastructuur en waterstaat is gericht op het informeren van bestuurders over chemische clusters, omgevingsveiligheid en de wisselwerking tussen deze twee aspecten in combinatie met vijf grote maatschappelijke opgaven.
05
jun
Hoe regel je de bescherming van mensen in de open lucht?
Artikel uit Tijdschrift Milieu van de VVM, waarin wordt ingegaan op bescherming voor mensen die in de open lucht verblijven en hoe deze bescherming geregeld kan worden volgens het gedachtegoed van de Omgevingswet.
27
mei
Save the date: 19 november Jaarcongres Relevant
Dit jaar zal het jaarcongres Relevant plaatsvinden op 19 november. We vragen je dan ook vast om deze datum met rood in je agenda te omcirkelen. We zijn net als vorig jaar te gast bij Hotel Casa in Amsterdam.
22
mei
Bijgewerkte lijst met potentiële ZZS beschikbaar
Het RIVM heeft de lijst met potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) bijgewerkt en gepubliceerd. Vergunningverleners kunnen bedrijven die deze stoffen uitstoten, aanspreken op het voorzorgbeginsel.
22
mei
Concept PGS 8 gereed voor commentaar
Het concept van PGS 8: organische peroxiden: opslag is gereed voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau. Het indienen van opmerkingen kan tot 16 juli.
17
mei
Meld je nu aan voor themadagen UPD in juni, juli en oktober
Je kunt je nu inschrijven voor de themadagen uitgangspuntendocument (UPD) in juni, juli en oktober. De themadagen in juni vinden plaats in Apeldoorn, Amsterdam en Den Bosch, in juli vindt een themadag plaats in Maastricht en in oktober vindt een themadag plaats in Zwolle.
13
mei
Vervoer van gevaarlijke stoffen tussen 2013 en 2017 toegenomen
In 2017 werd ruim 8% meer gevaarlijke stoffen vervoerd van vijf jaar eerder. Via alle transportmodaliteiten nam het vervoer van gevaarlijke stoffen toe. Relatief gezien nam het vervoer van gevaarlijke stoffen met 22 procent het sterkst toe bij het spoorvervoer. Bij het vervoer via weg, water en buisleiding lag dit rond de 8 procent.
01
mei
Hulpdiensten en bedrijven oefenen rampenbestrijding in Moerdijk
In 2019 houden gemeente, veiligheidsdiensten en bedrijven op industrieterrein Moerdijk drie keer een veiligheidsoefening, met als doel om het zelfredzaamheidsplan dat vorig jaar is vastgesteld te toetsen. Door gezamenlijk te oefenen leren deze partijen wat ze moeten doen en wat de rol van de verschillende partijen is in de rampenbestrijding.
15
apr
Inschrijving ontwerpwedstrijd tot 1 mei 2019
Ontwerp Veilige Omgeving (OVO) houdt in samenwerking met de gemeente Zaanstad een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe inrichting van de Achtersluispolder. Om de deelnemers optimaal te faciliteren bij het maken van hun inzending, zijn er veel activiteiten georganiseerd.
10
apr
Wijziging van subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid BRZO-sector
Met ingang van 1 april is de subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid BRZO-sector gewijzigd (SVO). De budgetten voor 2019 zijn vastgesteld en de mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie zijn verruimd.

Oudere berichten staan in het archief.