Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

23
feb
Inschrijving 'Ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten omgevingsveiligheid' per 1 maart geopend
Vanaf 1 maart a.s. is het voor overheidsorganisaties mogelijk om zich in te schrijven voor het ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten omgevingsveiligheid.
08
feb
IOV kennsidocument Veiligheid Multi-fuel Tankstations
Als gevolg van de energietransitie worden steeds meer alternatieve brandstoffen gebruikt voor (weg)voertuigen. Het aantal multifuel tankstations (MFT-stations) in Nederland neemt hierdoor snel toe. Voor individuele brandstoffen is er regelgeving en zijn er PGS-richtlijnen, met dit project is gekeken naar mogelijke bijkomende veiligheidsaspecten bij de combinatie met alternatieve brandstoffen op één locatie en in hoeverre de regelgeving daarop aansluit.
08
dec
Oproep projectvoorstellen ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten in 2021
Vanaf 2021 worden de activiteiten op het gebied van omgevingsveiligheid vervolgd in de ‘Meerjarenagenda Versterking Omgevingsveiligheid’. Eén van de clusters van deze meerjarenagenda is het cluster ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten, dat bedoeld is voor innovatieve projecten, of voor onderwerpen waar extra bestuurlijke aandacht voor nodig is.
01
dec
Relevant congres begint vandaag (online)
Vandaag begint het Relevant congres, dat dit jaar online plaatsvindt en duurt van 1 tot 10 december. In totaal vinden er verdeeld over 8 dagen 24 deelsessies plaats. Het plenaire gedeelte vindt plaats op 8 december. Iedereen die zich inschrijft voor ten minste één sessie, wordt ook uitgenodigd voor de plenaire sessie op 8 december.
30
nov
Opvolging veiligheidscheck website Relevant
Onlangs hebben wij onze gebruikers met een Relevant account geïnformeerd over een beveiligingsincident van onze website. Naar aanleiding van de veiligheidscheck die we naar aanleiding hiervan hebben uitgevoerd hebben we besloten om de website Relevant te migreren naar een nieuwe omgeving. Zo kunnen we voldoen aan de veiligheidseisen van een overheidswebsite van vandaag en morgen.
30
nov
Nog enkele plekken beschikbaar voor Bijscholing Omgevingsveiligheid voor ruimtelijke planmakers
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op 1, 3 en 8 december voor de bijscholing Omgevingsveiligheid voor ruimtelijke planmakers (online), de laatste plekken in 2020! Tijdens deze bijscholing leer je wat er inhoudelijk verandert aan de regels op het gebied van omgevingsveiligheid, en wat je bijvoorbeeld in een omgevingsplan kan regelen. Al meer dan 300 deelnemers die vanuit gemeenten en hun ketenpartners hebben de bijscholing gevolgd, en zeer positief beoordeeld.
20
okt
E-learning over Omgevingsveiligheid
Omgevingsveiligheid is een van de thema's waar veel inhoudelijke veranderingen plaatsvinden bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De impuls omgevingsveiligheid heeft een aantal E-learnings gemaakt, zodat je in een korte tijd de nieuwe aspecten van Omgevingsveiligheid kunt leren kennen.
13
okt
Bijscholing Omgevingsveiligheid voor ruimtelijke planmakers
Na een succesvolle pilot starten in oktober de bijscholingen Omgevingsveiligheid voor ruimtelijke planmakers. Tijdens de bijscholing gaan we in op de volgende vraag: Wat kun je op het gebied van omgevingsveiligheid regelen in het omgevingsplan? Aan de hand van een casus met een woningbouwopgave in de omgeving van risicobronnen (onder meer een transportroute gevaarlijke stoffen) lichten we de theorie toe.
21
sep
Jaarcongres Relevant 2020: Gezond en Veilig wordt dit jaar online gehouden
Het Jaarcongres Relevant, hét congres voor iedereen die werkzaam is op gebied van Externe Veiligheid, vindt dit jaar plaats als online congres van 1 tot en met 10 december. Dagelijks zijn er drie sessies, in totaal organiseren we 24 sessies verspreid over 8 dagen. Het plenaire deel is op 8 december. Iedereen die zich inschrijft voor ten minste één sessie, wordt ook uitgenodigd voor de plenaire sessie op 8 december.
07
sep
Uitwerking clusters Meerjarenprogramma versterking omgevingsveiligheid (2021-2024) vastgesteld
In het BOb van 30 oktober 2019 is door het Bestuurlijk Omgevingsberaad (BOb) besloten om het programma IOV te beëindigen maar op grond van een gezamenlijke agenda wel door te gaan met versterking van omgevingsveiligheid. Het besluit van het BOb is uitgewerkt in meerjarenvoorstellen 2021 -2024 voor 7 clusters.

Oudere berichten staan in het archief.