Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

15
dec
Succesvol jaarcongres Relevant 2017
Het jaarcongres Relevant 2017, hét congres voor Externe Veiligheid, was op donderdag 14 december in De Fabrique in Utrecht. Dit keer stonden de veranderingen die de Omgevingswet voor het werkveld met zich meebrengt centraal.
19
okt
GEANNULEERD: Themabijeenkomst Buisleidingen op 31 oktober
Vanwege het beperkte aantal inschrijven is de themabijeenkomst Buisleidingen op 31 oktober geannuleerd. De kennistafel Buisleidingen zal de themabijeenkomst op een ander moment alsnog organiseren.
10
okt
Omgevingswet treedt 1 januari 2021 in werking
Voor de zomer heeft minister Schultz van Haegen aangekondigd de planning van de Omgevingswet opnieuw te gaan bezien. De nieuwe datum van inwerkingtreding is nu bekend en wordt 1 januari 2021.
03
okt
Ontwerpwedstrijd stadsentree Deventer
Het netwerk Ontwerp veilige omgeving daagt je uit: ontwerp een origineel, inspirerend en veilig ontwerp voor de stadsentree Deventer.
27
sep
VBG, VSG en VLS gewijzigd
In de Staatscourant van 8 juni is de Regeling gepubliceerd tot wijziging van onder andere de Regelingen Vervoer over de binnenwateren van gevaarlijke stoffen, Vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen en Vervoer over land van gevaarlijke stoffen.
26
sep
Extra aandacht voor minimaliseren benzeenemissies Botlek Oost
ExxonMobil, Vopak, Odfjell en DCMR starten vanaf 1 september een gezamenlijke pilot om onbekende benzeenemissies sneller op te sporen. Doel is de verspreiding van deze stof in de Botlek te minimaliseren.
26
sep
Campagne Hoe spoort het gestart in de regio Twente
Vanaf 11 september 2017 is de nieuwe campagne Hoe spoort het gestart in de regio Twente. In deze regio worden gevaarlijke stoffen door treinen over het spoor vervoerd.
06
sep
Concept PGS 7 beschikbaar voor openbare commentaarronde
Het concept van PGS 7 ‘Opslag van vaste minerale anorganische meststoffen’ is omgezet in Nieuwe Stijl en gereed voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau.
30
aug
Meer meldingen gevaarlijke stoffen weg en spoor
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in 2016 meer meldingen ontvangen over incidenten bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg en het spoor. Sinds 2014 is er een stijging zichtbaar.
28
aug
RIVM netwerkdag op 2 oktober
Voor de tweede keer organiseert het Centrum Veiligheid van het RIVM de Netwerkdag Omgevingsveiligheid. Kennis opfrissen, kennis opdoen en leren van elkaar staan op deze dag centraal. De dag is voor professionals die te maken hebben met het werk van het RIVM op omgevingsveiligheid (externe veiligheid).

Oudere berichten staan in het archief.