Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

09
apr
Eindejaarsrapportage Impuls Omgevingsveiligheid 2017 beschikbaar
In de rapportage staat een overzicht van de resultaten van de activiteiten die tijdens het gehele jaar 2017 binnen de vier deelprogramma's IOV 2017 zijn uitgevoerd.
05
apr
Regiosessie omgevingswet: veiligheid en gezondheid intergraal afwegen
Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat organiseert dit jaar regiosessies over de Omgevingswet op 6 plaatsen door het hele land. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor EV-specialisten en RO'ers.
05
apr
Geactualiseerde handleiding PGS 15
InfoMil heeft een vernieuwde handleiding voor PGS 15 (versie 2016) gepubliceerd.
03
apr
Concept PGS28 NS gereed voor commentaar
Het concept van PGS 28: vloeibare brandstoffen in ondergrondse installaties en aflevertoestellen is gereed voor commentaar.
26
mar
Internationale richtlijn voor veilig gebruik biogasinstallatie beschikbaar in Nederlands
Biogas is een zeer ontvlambaar gasmengsel dat bij inademing schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Veilig gebruik van biogasinstallaties is dan ook van cruciaal belang.
22
mar
Vacature projectleiding van kennisportaal Relevant
Relevant is op zoek naar een nieuwe projectleider van het Kennisportaal Relevant!
19
mar
Werkgroep Omgevingsveiligheid geeft advies over onbemande tankstations
Er is een trend dat steeds meer tankstations de overgang van bemand naar onbemand maken. Door deze overgang heeft een tankstation steeds vaker een omgevingsvergunning nodig. De Werkgroep Omgevingsveiligheid geeft advies over deze transitie.
19
mar
Aanpak bouwsteen omgevingsveiligheid voor gemeentelijke omgevingsvisie geactualiseerd
De omgevingsvisie is één van de zes instrumenten van de Omgevingswet. De aanpak bouwsteen omgevingsveiligheid voor de gemeentelijke omgevingsvisie is een handleiding voor gemeenten. In januari 2018 is de handleiding geactualiseerd.
15
mar
Europese conceptnorm voor crisismanagement beschikbaar voor commentaar
Een crisis behoort tot de grootste uitdagingen waarmee een organisatie kan worden geconfronteerd. Recentelijk is een Europese conceptnorm gepubliceerd die richtlijnen bevat voor crisismanagement.
07
mar
Terugblik in vogelvlucht op Jaarcongres Relevant 2017
Het jaarcongres Relevant 2017 stond, evenals de voorgaande editie, in het teken van de Omgevingswet. De nieuwe wet vraagt, veel meer dan nu het geval is, samenwerking met andere disciplines.

Oudere berichten staan in het archief.