Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

17
mei
Meld je nu aan voor themadagen UPD in juni, juli en oktober
Je kunt je nu inschrijven voor de themadagen uitgangspuntendocument (UPD) in juni, juli en oktober. De themadagen in juni vinden plaats in Apeldoorn, Amsterdam en Den Bosch, in juli vindt een themadag plaats in Maastricht en in oktober vindt een themadag plaats in Zwolle.
13
mei
Vervoer van gevaarlijke stoffen tussen 2013 en 2017 toegenomen
In 2017 werd ruim 8% meer gevaarlijke stoffen vervoerd van vijf jaar eerder. Via alle transportmodaliteiten nam het vervoer van gevaarlijke stoffen toe. Relatief gezien nam het vervoer van gevaarlijke stoffen met 22 procent het sterkst toe bij het spoorvervoer. Bij het vervoer via weg, water en buisleiding lag dit rond de 8 procent.
01
mei
Hulpdiensten en bedrijven oefenen rampenbestrijding in Moerdijk
In 2019 houden gemeente, veiligheidsdiensten en bedrijven op industrieterrein Moerdijk drie keer een veiligheidsoefening, met als doel om het zelfredzaamheidsplan dat vorig jaar is vastgesteld te toetsen. Door gezamenlijk te oefenen leren deze partijen wat ze moeten doen en wat de rol van de verschillende partijen is in de rampenbestrijding.
24
apr
Save the date: 19 november Jaarcongres Relevant
Dit jaar zal het jaarcongres Relevant plaatsvinden op 19 november. We vragen je dan ook vast om deze datum met rood in je agenda te omcirkelen. We zijn net als vorig jaar te gast bij Hotel Casa in Amsterdam.
15
apr
Inschrijving ontwerpwedstrijd tot 1 mei 2019
Ontwerp Veilige Omgeving (OVO) houdt in samenwerking met de gemeente Zaanstad een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe inrichting van de Achtersluispolder. Om de deelnemers optimaal te faciliteren bij het maken van hun inzending, zijn er veel activiteiten georganiseerd.
10
apr
Wijziging van subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid BRZO-sector
Met ingang van 1 april is de subsidieregeling versterking omgevingsveiligheid BRZO-sector gewijzigd (SVO). De budgetten voor 2019 zijn vastgesteld en de mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie zijn verruimd.
09
apr
Handleiding omgevingsveiligheid mensen op buitenlocaties
De regelgeving van de modernisering omgevingsveiligheid in de vorm van aandachtsgebieden is nu gericht op de veiligheid van mensen binnenshuis. Brandweer NL, GHOR/GGD en de omgevingsdiensten hebben een handleiding omgevingsveiligheid mensen op buitenlocaties ontwikkeld. Aan de hand van deze handleiding kan ook voor mensen die buiten verblijven zo vroeg mogelijk in het proces een expliciete veiligheidsafweging gemaakt worden.
25
mar
Bovenregionale samenwerking tussen de overheids- en bedrijfsbrandweren ten behoeve van industriële incidentbestrijding
Het IFV heeft onderzocht op welke wijze de overheidsbrandweer landelijk kan samenwerken met bedrijfsbrandweren bij het bestrijden van grote industriële incidenten. Door landelijk samen te werken zijn deze incidenten sneller en effectiever te bestrijden.
18
mar
PGS-richtlijn over veilige opslag van lithium-ion batterijen
Steeds vaker maken we gebruik van producten met daarin lithium-ion batterijen. Verkopers en tussenhandelaren willen deze producten op een veilige manier opslaan. Maar hoe moeten zij dat doen? De PGS-organisatie gaat een nieuwe richtlijn opstellen waarin beschreven staat hoe dat veilig kan.
14
mar
Geef je mening over de doorontwikkeling van Relevant!
Op dit moment vindt er een onderzoek plaats naar de doorontwikkeling en structurele verankering van Relevant. Door het invullen van deze enquête kun jij meebepalen hoe het Relevant van de toekomst eruit zal zien!

Oudere berichten staan in het archief.