Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

12
feb
Update: advies onbemande tankstations
Er is een trend dat steeds meer tankstations de overgang van bemand naar onbemand maken. Door deze overgang heeft een tankstation steeds vaker een omgevingsvergunning nodig. het landelijk platform veilige leefomgeving geeft advies over deze transitie en heeft op 30 januari een nieuwe versie van haar advies gepubliceerd.
24
jan
Meld u aan voor (terugkomdagen) bijscholing aandachtsgebieden
Sinds begin januari is de aanmelding gestart voor de bijscholing aandachtsgebieden 2019 en de terugkomdagen van de bijscholing 2018. Er is al flink ingeschreven maar er zijn nog datums met vrije plaatsen.
13
dec
Terugblik jaarcongres Relevant 2018
Het jaarcongres Relevant 2018, hét congres voor Externe Veiligheid, was op dinsdag 20 november in Casa in Amsterdam. Dit jaar stond het jaarcongres Relevant in het teken van de energietransitie en was er aandacht voor het programma Duurzame Veiligheid 2030.
06
dec
Doe mee met Ontwerp Veilige Omgeving in 2019
Ontwerp Veilige Omgeving (OVO) organiseert in de eerste helft van 2019 een train-de-trainer ontwerpatelier, een ontwerpwedstrijd en een bestuurdersreis.
04
dec
Landelijke signaleringskaart externe veiligheid online!
Niet door de Sint gebracht, maar toch een kadootje: vanaf 5 december is de landelijke signaleringskaart externe veiligheid online.
04
dec
Vragen en antwoorden over de Omgevingswet
Nieuw op Relevant zijn de vragen en antwoorden van het ministerie van IenW over de Omgevingswet.
03
dec
Oproep deelname kennistafel aandachtsgebieden
Op initiatief van het Ministerie van I&W en het netwerk Relevant start de 'kennistafel aandachtsgebieden'. Voor de eerste bijeenkomst (woensdagochtend 12 december) worden nadrukkelijk deelnemers met een achtergrond in de ruimtelijke ontwikkeling, projectontwikkeling en dergelijke gezocht.
29
okt
Correctie PGS 31
In de in april 2018 gepubliceerde PGS 31 versie 1.0 zijn per abuis vijf tekstuele fouten geslopen die gecorrigeerd worden met PGS 31 versie 1.1. Het gaat om het volgende:
24
sep
Inschrijving jaarcongres Relevant 2018 geopend
Het jaarcongres Relevant, hét congres over Externe Veiligheid, vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 november in hotel Casa te Amsterdam. Schrijf je nu in, want vol is vol!
14
sep
Veiligheidsregio's en een veilige energietransitie
Nederland wil voor 2050 de CO2-uitstoot met 80-95% terugdringen. Dat betekent een transitie naar (meer) duurzame bronnen van energie. Die nieuwe energieprojecten brengen veiligheidsrisico’s voor de fysieke leefomgeving met zich mee.

Oudere berichten staan in het archief.