Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

14
aug
Nieuwe Wie-is-wie is online
Het is zover! De koppeling tussen de Wie-is-wie op Relevant en de Wie-is-wie op omgevingsdienst.nl is gereed.
10
aug
Boekentip van de redactie: Externe veiligheid en ruimte
In augustus 2017 is het boek "Externe Veiligheid en Ruimte" verschenen. In dit boek wordt de verbrokkelde regelgeving op het gebied van externe veiligheid uitvoerig in kaart gebracht.
08
aug
Save-the-date: themabijeenkomst LNG op 20 september in Groningen
De introductie van LNG als transportbrandstof levert vele uitdagingen, voor de wetenschap, het bedrijfsleven en de betrokken overheden. Op 20 september organiseert de kennistafel LNG haar jaarlijkse themabijeenkomst LNG.
24
jul
Concept PGS 35 - afleverstations waterstof voor voertuigen gereed
Het concept van PGS 35 ‘Waterstof: afleverinstallaties van waterstof voor wegvoertuigen’ volgens de Nieuwe Stijl is gereed voor commentaar.
30
mei
Meewerken aan een goede start voor veiligheid in de Omgevingswet?
Bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn drie vacatures voor detachering bij het programma Modernisering omgevingsveiligheid.
15
mei
Datum jaarcongres Relevant 2017 bekend!
Het jaarcongres Relevant, hét congres over Externe Veiligheid, vindt dit jaar plaats op donderdag 14 december.
08
mei
Live meekijken naar het Pratijkcongres Omgevingswet 11 mei 2017
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, directie Veiligheid en Risico’s, heeft 300 deelnemers (ontwerpers, bestuurders, beleidsmakers, veiligheidskundigen en adviseurs) uitgenodigd voor het Praktijkcongres Omgevingswet 11 mei 2017.
02
mei
PGS 25 beschikbaar voor commentaar
De PGS 25 'Afleverinstallaties van compressed natural gas (CNG) voor motorvoertuigen' heeft de primeur: het is de eerste PGS in de nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl zorgt ervoor dat de PGS-richtlijn gereed is voor de komst van de nieuwe Omgevingswet en het bijbehorende Besluit Activiteiten Leefomgeving (Bal).
18
apr
Handleiding bouwsteen omgevingsveiligheid in omgevingswet beschikbaar
Op 13 april 2017 nam Rosemarie Bastianen (Ministerie IenM) het resultaat van het onderzoek ‘Omgevingsveiligheid in de Omgevingsvisie’ in ontvangst. Aan de hand van ervaringen uit diverse gemeentes is een handleiding opgesteld. De handleiding biedt 'bouwstenen' die gemeentes op eenvoudige wijze helpen bij het maken van keuzes op het gebied van omgevingsveiligheid.
22
mar
Chloortransport AkzoNobel
In de periode van 10 maart tot eind april van dit jaar vinden wederom chloortransporten per spoor plaats vanuit Duitsland naar het Botlekgebied. Dit gebeurt over de Betuweroute.

Oudere berichten staan in het archief.