Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

22
mar
Chloortransport AkzoNobel
In de periode van 10 maart tot eind april van dit jaar vinden wederom chloortransporten per spoor plaats vanuit Duitsland naar het Botlekgebied. Dit gebeurt over de Betuweroute.
08
mar
Veiligheid Brzo-bedrijven: Lessen na Odfjell
De Onderzoeksraad voor Veiligheid constateert nog tekortkomingen in de beheersing van de veiligheid bij bedrijven die op grote schaal werken met gevaarlijke stoffen. Het gaat om circa 400 Brzo-bedrijven in Nederland en het toezicht daarop.
22
feb
Internationale norm voor LNG-bunkering gepubliceerd
Met de publicatie van ISO 20519 ’Ships and marine technology – Specification for bunkering of liquefied natural gas fuelled vessels’ is er een belangrijke mijlpaal bereikt in de uitrol van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Met de publicatie van deze internationale norm hebben partijen de beschikking over breed gedragen eisen voor verlaadsystemen en toebehoren voor het bunkeren van schepen met LNG.
21
feb
Onderzoek naar veiligheid industriecomplex Chemelot
De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de veiligheid op het industrieterrein Chemelot in Limburg.
16
feb
Handboek omgevingsveiligheid
De modernisering van omgevingsveiligheid is een onderdeel van de omgevingswet. Toepassing van het nieuwe beleid gebeurt aan de hand van een handboek. Het handboek omgevingsveiligheid dat nu door het RIVM geschreven wordt.
15
feb
De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu beantwoordt vragen over het bericht dat driekwart van de Brabantse chemiebedrijven veiligheid niet op orde heeft
Tijdens het vragenuur heeft staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu vragen beantwoord van het lid Smaling (SP) over het bericht dat driekwart van de Brabantse chemiebedrijven veiligheid niet op orde heeft en het wachten is op de volgende ramp. 
14
feb
Programmaraad stemt in met afronding PGS 31 oude stijl
Eind november 2016 heeft de Programmaraad besloten om de conceptversie van PGS oude stijl direct om te zetten volgens de ‘nieuwe stijl’.
14
feb
Nieuwe PGS 15 in Activiteitenregeling en PGS 15, 29 en 32 in Mor
De Activiteitenregeling gaat verwijzen naar de geactualiseerde PGS 15. Deze richtlijn van de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) gaat over gevaarlijke stoffen in verpakking. Ook verwerkt de wijzigingsregeling een aantal nieuwe of herziene NEN normen in de algemene regels.
09
feb
Uitnodiging: pitstoplezing op 28 februari over invulling stationsgebieden
Stationsgebieden bevinden zich vaak dicht bij de binnenstad en dat maakt het een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken. Maar stationsgebieden zijn ook uitdagende plekken. Naast de verloedering de vaak op de loer ligt vanwege leegstaande kantoorpanden, razen er goederentreinen met gevaarlijke stoffen voorbij. Hoe kunnen we deze stationsgebieden ontwikkelen zodat het een veilig gebied wordt om te wonen en verblijven.
20
jan
Resultaten onderzoek vernieuwing Relevant
Relevant is ruim tien jaar operationeel, in die tijd is er veel veranderd. Met de komst van de nieuwe Omgevingswet (medio 2019) staan er nog meer veranderingen op stapel. Door middel van een enquête is eind 2016 onderzocht hoe Relevant zich het best kan vernieuwen.

Oudere berichten staan in het archief.