Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

19
mar
Meld je nu aan voor themadagen UPD in april en mei!
Je kunt je nu inschrijven voor de themadagen uitgangspuntendocument (UPD) in april en mei. De themadagen in april vinden plaats in de provincie Zuid-Holland, de themadagen in mei vinden plaats in Drenthe en Overijssel.
18
mar
Veilige opslag van lithium-ion batterijen
Steeds vaker maken we gebruik van producten met daarin lithium-ion batterijen. Verkopers en tussenhandelaren willen deze producten op een veilige manier opslaan. Maar hoe moeten zij dat doen? De PGS-organisatie gaat een nieuwe richtlijn opstellen waarin beschreven staat hoe dat veilig kan.
14
mar
Geef je mening over de doorontwikkeling van Relevant!
Op dit moment vindt er een onderzoek plaats naar de doorontwikkeling en structurele verankering van Relevant. Door het invullen van deze enquête kun jij meebepalen hoe het Relevant van de toekomst eruit zal zien!
07
mar
Kom ook naar de IOV-Themadag UPD voor overheden
De Impuls Omgevingsveiligheid organiseert een themadag over hoe je, als vergunningverlener, handhaver en veiligheidsregio, om moet gaan met een uitgangspuntendocument (UPD). Doel van de dag is om de kwaliteit van het beoordelen en goedkeuren van UPD’s te verbeteren.
06
mar
Terugblik op jaarcongres Relevant 2018
Het jaarcongres Relevant 2018 stond in het teken van de energietransitie. Tevens was er aandacht voor het programma Duurzame veiligheid 2030. De vereniging van milieuprofessionals (VVM) heeft in haar magazine van februari een terugblik geplaatst over het congres.
12
feb
Update: advies onbemande tankstations
Er is een trend dat steeds meer tankstations de overgang van bemand naar onbemand maken. Door deze overgang heeft een tankstation steeds vaker een omgevingsvergunning nodig. het landelijk platform veilige leefomgeving geeft advies over deze transitie en heeft op 30 januari een nieuwe versie van haar advies gepubliceerd.
24
jan
Meld u aan voor (terugkomdagen) bijscholing aandachtsgebieden
Sinds begin januari is de aanmelding gestart voor de bijscholing aandachtsgebieden 2019 en de terugkomdagen van de bijscholing 2018. Er is al flink ingeschreven maar er zijn nog datums met vrije plaatsen.
13
dec
Terugblik jaarcongres Relevant 2018
Het jaarcongres Relevant 2018, hét congres voor Externe Veiligheid, was op dinsdag 20 november in Casa in Amsterdam. Dit jaar stond het jaarcongres Relevant in het teken van de energietransitie en was er aandacht voor het programma Duurzame Veiligheid 2030.
06
dec
Doe mee met Ontwerp Veilige Omgeving in 2019
Ontwerp Veilige Omgeving (OVO) organiseert in de eerste helft van 2019 een train-de-trainer ontwerpatelier, een ontwerpwedstrijd en een bestuurdersreis.
04
dec
Landelijke signaleringskaart externe veiligheid online!
Niet door de Sint gebracht, maar toch een kadootje: vanaf 5 december is de landelijke signaleringskaart externe veiligheid online.

Oudere berichten staan in het archief.