Buisleidingen Veiligheidsregios Ruimtelijkeordening

Actueel

09
feb
Aankondiging kengetallenonderzoek externe veiligheid
Er is een onderzoek gestart om landelijke kengetallen te bepalen voor producten en inzet op het gebied van lokaal externe veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Cebeon en wordt begeleid door enkele provincies en de VNG.
25
jan
Uitnodiging: themabijeenkomst buisleidingen op 5 maart
Op 5 maart organiseert de kennistafel Buisleidingen haar jaarlijkse themabijeenkomst. Deze keer richten we onze blik op de toekomst.
24
jan
Ontwerp versie PGS 13 over ammoniak koelinstallaties gepubliceerd
Het concept van PGS 13 'koelinstallaties en warmtepompen met ammoniak als koudemiddel gepubliceerd’ is omgezet in Nieuwe Stijl – op basis van een risicobenadering en gereed voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau.
16
jan
Concept PGS 26 beschikbaar voor openbare commentaarronde
Het concept van PGS 26 ‘CNG en LNG, veilig bedrijfsmatig stallen, onderhouden en repareren van motorvoertuigen' is omgezet in Nieuwe Stijl en gereed voor commentaar. Alle geïnteresseerden kunnen het concept inzien en eventuele opmerkingen sturen aan het PGS-projectbureau.
15
jan
Bestuurdersreis 2017 van Ontwerp Veilige Omgeving
In november 2017 organiseerde Ontwerp Veilige Omgeving een reis voor 25 bestuurders in Rotterdam. Het thema van de reis was Omgevingsveiligheid in ruimtelijke plannen.
15
dec
Succesvol jaarcongres Relevant 2017
Het jaarcongres Relevant 2017, hét congres voor Externe Veiligheid, was op donderdag 14 december in De Fabrique in Utrecht. Dit keer stonden de veranderingen die de Omgevingswet voor het werkveld met zich meebrengt centraal.
19
okt
GEANNULEERD: Themabijeenkomst Buisleidingen op 31 oktober
Vanwege het beperkte aantal inschrijven is de themabijeenkomst Buisleidingen op 31 oktober geannuleerd. De kennistafel Buisleidingen zal de themabijeenkomst op een ander moment alsnog organiseren.
10
okt
Omgevingswet treedt 1 januari 2021 in werking
Voor de zomer heeft minister Schultz van Haegen aangekondigd de planning van de Omgevingswet opnieuw te gaan bezien. De nieuwe datum van inwerkingtreding is nu bekend en wordt 1 januari 2021.
03
okt
Ontwerpwedstrijd stadsentree Deventer
Het netwerk Ontwerp veilige omgeving daagt je uit: ontwerp een origineel, inspirerend en veilig ontwerp voor de stadsentree Deventer.
27
sep
VBG, VSG en VLS gewijzigd
In de Staatscourant van 8 juni is de Regeling gepubliceerd tot wijziging van onder andere de Regelingen Vervoer over de binnenwateren van gevaarlijke stoffen, Vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen en Vervoer over land van gevaarlijke stoffen.

Oudere berichten staan in het archief.