Actueel

25
okt
Uitnodiging: themabijeenkomst Basisnet op 17 november
Op 17 november 2016 wordt een themabijeenkomst Basisnet georganiseerd door kennistafel basisnet. Deze kennistafel is vorig jaar met succes van start gegaan.
19
okt
Jaarcongres Relevant 2016 - tot 1 november vroegboekkorting!
Het jaarcongres Relevant 2016 is ook dit jaar weer hét congres over Externe Veiligheid. Ieder jaar komen er zo'n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus. Initiatiefnemers zijn Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals.
19
okt
Pilots ‘omgevingsveiligheid in de omgevingsvisie’
Dinsdag 11 oktober vond in Utrecht de Terugkomdag plaats van het pilotprogramma ‘omgevingsveiligheid in de omgevingsvisie’. Alle pilotuitvoerders (gemeenten, omgevingsdiensten en veiligheidsregio) blikten terug en vooruit met de projectgroep, klankbordgroep, Ministerie van IenM en vertegenwoordigers van het PLEV. Het leverde levendige en vooral nuttige discussies op.
03
okt
Enquête 'Onderzoek vernieuwing Relevant' GESLOTEN
Relevant is ruim tien jaar operationeel, in die tijd is er veel veranderd. En met de komst van de nieuwe Omgevingswet (medio 2019) staan er nog meer veranderingen op stapel. Door middel van een enquête hebben wij onderzocht hoe Relevant zich het best kan vernieuwen. De enquête is inmiddels gesloten, de resultaten worden op het Relevantcongres 24 november a.s. gepresenteerd.
03
okt
Nieuwste versie PGS 15 nu beschikbaar
Voor het opslaan van verpakte gevaarlijke stoffen en CMR-stoffen (PGS15) is een nieuwe PGS-richtlijn beschikbaar.
28
sep
Omgevingsveiligheid: deskundigen aan het woord - deel 3
Hoe komt het dat de inwoners van Borne weten dat zij dwars op de wind moeten vluchten? Wanneer doen mensen de goede dingen? Waarom steekt Primagaz werk in voorlichting? En is het zinvol in een vroeg stadium de brandweerplanoloog aan tafel te hebben?
28
sep
Voorlopige resultaten aanvullend onderzoek modernisering omgevingsveiligheid
Een aantal adviesbureaus onderzoeken hoe de beleidsvernieuwing omgevingsveiligheid, zoals die nu in de concept besluiten bij de Omgevingswet staat, in de praktijk uitpakt. De voorlopige conclusie van de onderzoekers is dat beleidsvernieuwing goed toepasbaar en uitlegbaar is. Wel zijn er enkele uitdagingen geïdentificeerd waarvoor oplossingsrichtingen zijn aangedragen.
20
sep
Jaarcongres Relevant 2016 op 24 november
Het jaarcongres Relevant 2016, hét congres over Externe Veiligheid, vindt plaats op donderdag 24 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Ieder jaar komen er zo'n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus. Initiatiefnemers zijn Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals.
16
sep
Terugblik themabijeenkomst LNG op 8 september
​Op 8 september was LNG bijeenkomst met als thema "Veiligheid in de LNG keten van risicobeheersing tot en met de incidentbestrijding".
28
jul
Themabijeenkomst LNG op 8 september: inschrijving geopend
De kennistafel LNG organiseert op donderdag 8 september de themabijeenkomst LNG. Het onderwerp van de themabijeenkomst is veiligheid in de LNG keten van risicobeheersing tot en met de incidentbestrijding.

Oudere berichten staan in het archief.