Aanpak bouwsteen omgevingsveiligheid voor gemeentelijke omgevingsvisie geactualiseerd

19-03-2018

De omgevingsvisie is één van de zes instrumenten van de Omgevingswet. De aanpak bouwsteen omgevingsveiligheid voor de gemeentelijke omgevingsvisie is een handleiding voor gemeenten. In januari 2018 is de handleiding geactualiseerd.

De handleiding helpt gemeenten bij het maken van keuzes op het gebied van omgevingsgveiligheid op basis van een stappenplan. De actualisatie is uitgevoerd in het kader van het programma Impuls Omgevingsveiligheid in opdracht van Programmaleidersoverleg externe veiligheid (PLEV). De basis van deze actualisatie waren de diverse gemeentelijke trajecten die in 2017 met behulp van dit document werden uitgevoerd. Daarnaast is voor deze actualisatie gebruik gemaakt van de beschermingsstrategie van het Handboek Omgevingsveiligheid (RIVM) en de Kernwaarden Veilige Leefomgeving opgesteld door de Nederlandse Veiligheidsregio’s.

Aanpak bouwsteen omgevingsveiligheid voor de gemeentelijke omgevingsvisie (januari 2018)

 

Reacties

Login om reacties te bekijken en te plaatsen. Heeft u nog geen login, registreer dan als gebruiker. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid om reacties te bekijken en te plaatsen, deel te nemen aan discussies, om een eigen profiel aan te maken en krijgt u toegang tot de wie-is-wie.