Aanpassing traject IJzeren Rijn

12-05-2008

Duitsland en België gaan de mogelijkheid onderzoeken van een alternatief tracé voor het omstreden goederenspoor IJzeren Rijn. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Belgische premier Yves Leterme hebben dat op 6 mei jl in Berlijn afgesproken.

Over het huidige tracé tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied bestaat veel onenigheid. België, Nederland en Duitsland onderhandelen al jaren over het dossier. Het alternatieve tracé loopt langs de Duitse autosnelweg A52 en zou bij Roermond langs de N280 komen te liggen. Minister Camiel Eurlings van Verkeer is positief over deze route en zei in maart in de Tweede Kamer te hopen dat deze variant, die Roermond en het natuurgebied de Meinweg ontziet, als beste uit de bus komt. In mei praten bewindvoerders uit België en Duitsland verder over de goederenspoorlijn.

Archief

 

Reacties

Login om reacties te bekijken en te plaatsen. Heeft u nog geen login, registreer dan als gebruiker. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid om reacties te bekijken en te plaatsen, deel te nemen aan discussies, om een eigen profiel aan te maken en krijgt u toegang tot de wie-is-wie.