Jaarcongres Relevant 2015

Jaarcongres Relevant 2015 - Hét congres voor Externe Veiligheid


‘Jaar van de veilige ruimte’ is het thema van de 10e editie van het Jaarcongres Relevant op 1 december 2015 in Amersfoort. Dit is een bewuste knipoog naar het Jaar van de Ruimte. Er is immers veel winst te behalen als het belang van externe veiligheid in een vroeg stadium van het RO-proces wordt meegenomen.

Ook in 2015 besteedt het jaarcongres Relevant volop aandacht aan actuele ontwikkelingen. Na tien jaar zijn we zover dat we echt kunnen aanhaken op de ruimtelijke ordening. Denk aan de modernisering van EV-beleid en de Omgevingswet.

Het jaarcongres gaat van start met lezingen uit onverwachte hoek. We beginnen de dag met Kees Keizer. Hij is omgevingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens spreekt Vincent van Rossem, hoogleraar monumenten en stedenbouwkundige vraagstukken bij de Universiteit van Amsterdam. Hij vertelt over de wijze waarop het groepsrisico één van de (vele) factoren is die de inrichting van ons wonderbaarlijk goed doordachte en doorgerekende landje bepaalt.

Vervolgens gaan Chris Kuijpers, directeur generaal Milieu en Internationaal bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Jan van Belzen, burgemeester van de gemeente Barendrecht en Ira Helsloot, hoogleraar besturen van veiligheid bij de Radboud Universiteit Nijmegen, met elkaar in gesprek rondom het onderwerp: ‘Hoe maken we Nederland veiliger?’

Traditioneel staat er ook dit jaar weer een breed scala aan workshops en informatiesessies op het programma. Hierin komen tal van onderwerpen aan bod zoals:

 • Windturbines en veiligheid;

 • LNG: Een zegen voor het milieu! Een ramp voor incidentbestrijding?;

 • Omgevingsveiligheid: eerste resultaten;

 • Hoe overtuig je een bestuurder van het belang van EV?

 

Relevant 2015 is de plek bij uitstek om inspiratie op te doen, met collega’s bij te praten en samenwerkingspartners te ontmoeten. Het congres vindt dit jaar plaats op 1 december in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Meld u tijdig aan!

Programma jaarcongres Relevant 2015

Inschrijfformulier jaarcongres Relevant 2015

 

 

 

 

Reacties

Login om reacties te bekijken en te plaatsen. Heeft u nog geen login, registreer dan als gebruiker. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid om reacties te bekijken en te plaatsen, deel te nemen aan discussies, om een eigen profiel aan te maken en krijgt u toegang tot de wie-is-wie.