Proef met CO2-opslag niet in druk gebied

17-06-2008

NRC, 11 juni. De proef met het ondergronds opslaan van CO2 kan misschien beter niet in een drukbevolkt gebied als Barendrecht worden uitgevoerd. Dat zei minister Cramer (Milieu, PvdA) gisteren tijdens een debat over ondergronds bouwen, georganiseerd door Bouwend Nederland.

„Het zou zonde zijn als zo'n proef niet doorgaat door alle maatschappelijke commotie. Ik heb daar grote zorgen over", aldus Cramer.
In de Barendrechtse wijk Carnisselande (7.600 huishoudens) is veel onrust ontstaan door de plannen van Shell en de NAM om ruim 10 miljoen ton kooldioxide, afkomstig uit de Shell-raffinaderij in Pernis, op te slaan in twee bijna lege aardgasvelden. Bewoners zijn bang voor ontploffingen en verzakkingen. Het proefproject zou over twee jaar van start moeten gaan. De gemeenteraad van Barendrecht neemt dit najaar een beslissing.

Archief

 

Reacties

Login om reacties te bekijken en te plaatsen. Heeft u nog geen login, registreer dan als gebruiker. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid om reacties te bekijken en te plaatsen, deel te nemen aan discussies, om een eigen profiel aan te maken en krijgt u toegang tot de wie-is-wie.