RSS

Klik met uw rechtermuisknop op onderstaande links en selecteer 'snelkoppeling kopieren'. Plak de snelkoppeling vervolgens in uw eigen feedreader.

Wat is RSS?

RSS maakt het u gemakkelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. RSS wordt gebruikt om links naar nieuws op een website beschikbaar te stellen aan anderen. U bekijkt het nieuws niet op de website zelf, maar in een ander programma, de rss-reader. De reader toont de kop, de eerste alinea en een link naar het volledige artikel.

Wat is een RSS-feed?

De informatie die aangeboden wordt in RSS-formaat heet een rss-feed. Een RSS-feed kun je vergelijken met een nieuwsbrief. Het verschil is dat bezoekers geen e-mailadres hoeven op te geven om de RSS-feed te lezen. Een ander verschil is dat de RSS-reader bepaalt hoe de informatie wordt weergegeven.

Wat is het voordeel van RSS?

Webkopij lezen via een RSS-lezer bespaart tijd. Als internetter bezoekt u wellicht dagelijks een aantal vaste websites op zoek naar nieuws. Dat kost nogal wat tijd. Een RSS-reader neemt u dat werk uit handen. De rss-reader laat direct zien wat er op één (of meer) sites aan nieuws is verschenen. Zo hebt u al het nieuws van uw favoriete sites overzichtelijk bij elkaar.

Wat heb ik nodig voor RSS?

Om RSS-bestanden te lezen, hebt u een RSS-reader nodig. RSS-readers zijn er in soorten en maten, betaald en niet betaald. Je hebt ze als apart te installeren programma. Maar je hebt ook internetsites die als RSS-reader functioneren. Ook sommige browsers bieden een RSS-functionaliteit.

Hoe gebruik ik een RSS-reader?

Wat u allereerst nodig hebt is het internetadres van de RSS-feed. De link naar de feed wordt vaak aangeven met een icoontje waarin de letters RSS staan. Voeg dit internetadres toe aan uw RSS-reader en u bent klaar. De reader houdt u nu automatisch op de hoogte het laatste nieuws op een site. U vindt een gratis RSS-reader op bijvoorbeeld http://www.feedreader.com.