Transport ammoniak gaat stoppen

25-05-2008

In maart van dit jaar maakten Cramer en haar collega van Verkeer en Waterstaat Eurlings bekend dat per 31 december 2009 de ammoniaktransporten van 116.000 ton per jaar van Geleen naar IJmuiden definitief worden stopgezet.

Ammoniaktransporten per spoor zijn sinds jaren zowel politiek als maatschappelijk omstreden. In het kabinetsstandpunt Ketenstudies had het kabinet zich als doel gesteld het structureel transport van ammoniak per spoor tussen Geleen en IJmuiden te beëindigen. Minister Cramer is met DSM in gesprek getreden. Onlangs is besloten de transporten te stoppen. De vestiging van DSM Agro in IJmuiden sluit uiterlijk op 31 december 2009 zijn deuren. Hierdoor wordt het structurele spoorvervoer van ammoniak tussen Geleen en IJmuiden op die datum definitief beëindigd.

Archief

 

Reacties

Login om reacties te bekijken en te plaatsen. Heeft u nog geen login, registreer dan als gebruiker. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid om reacties te bekijken en te plaatsen, deel te nemen aan discussies, om een eigen profiel aan te maken en krijgt u toegang tot de wie-is-wie.