Thema's

Signaleringskaart EV

De Signaleringskaart   Externe Veiligheid (EV)   biedt ruimtelijk inzicht in de risicobronnen en de zones die daarbij horen, in relatie tot de omgeving (kwetsbaarheid van objecten, bestemmingen). In de signaleringskaart wordt data van verschillende bronnen gebundeld, verrijkt en op een gebruiksvriendelijke manier ontsloten. De signaleringskaart bestaat uit (1) een webviewer, en (2) webservices waarmee kaartlagen van de signaleringskaart gebruikt kunnen worden binnen de eigen GIS-omgeving. De signaleringskaart is primair ontwikkeld voor EV-specialisten van omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s voor het uitvoeren van quickscans en analyses. 

Voor de verdere ontwikkeling wordt feedback zeer op prijs gesteld. Je feedback kun je mailen naar info@ev-signaleringskaart.nl

Aanmelden Signaleringskaart EV

De signaleringskaart is beschikbaar via   nl.ev-signaleringskaart.nl . Er is een   handleiding   beschikbaar. Om gebruik te maken van de signaleringskaart heb je een inlog nodig. Deze kan je aanvragen via   info@ev-signaleringskaart.nl .
Door gebruik te maken van de Landelijke Signaleringskaart Externe Veiligheid stem je in met de   gedragsregels van de Signaleringskaart

Gebruik data in eigen GIS-omgeving

Via GeoServer kan een aantal services worden opgehaald, om vervolgens in te laden in een eigen gisomgeving. Op dit moment zijn de services Quickscan en Kwetsbare objecten toegankelijk. 

Proclaimer

De informatie zoals weergegeven in de Signaleringskaart EV is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ondanks deze zorg kunnen kaartlagen fouten bevatten of onvolledig zijn. Beslissingen die u maakt op basis van deze informatie zijn voor eigen risico. Aan het gebruik van deze kaartlagen kunnen geen rechten worden ontleend. De eigenaar van de Signaleringskaart EV kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade die direct of indirect het gevolg is van het gebruik van Signaleringskaart EV.

Achtergrondinformatie