Nieuws

Externe veiligheid in het BNSP-café op 5 maart

Geplaatst op: 17 februari 2015

“Als veiligheid niet op je netvlies staat, verdien je het predicaat stedenbouwkundige niet. “ Dat is een leuke binnenkomer van Jan Mans voor het BNSP-café op 5 maart. Mans heeft schoon genoeg van ruimtelijk ontwerpers die geen rekening houden met de veiligheid van de mensen die de ruimte zullen gebruiken.

Deze middag belooft dus geen gezapig praatje maar een stevige discussie waarbij de mogelijkheden en dilemma’s van stedenbouwkundig ontwerpers bij het ontwerpen van een veilige ruimte centraal staan. Jan Mans is bekend als burgemeester van Enschede tijdens de vuurwerkramp. Tijdens het BNSP-café licht hij toe waarom hij het zo onbegrijpelijk vindt dat ruimtelijk ontwerpers te weinig rekening houden met veiligheid. En hij geeft aan hoe dat beter zou kunnen.

Het BNSP-café biedt alle ruimte voor vragen en eigen voorbeelden en dilemma’s uit de praktijk. Bovendien ontvangen alle bezoekers een exemplaar van het boek ‘Ontwerp voor een veilige omgeving’ dat onlangs is uitgebracht door het Verbeterprogramma Groepsrisico.

Inschrijven voor het BNSP-café op 5 maart