Nieuws

Input gevraagd voor meedenkgroep Externe Veiligheid

Geplaatst op: 29 juni 2023

Binnen de VNG werken wij aan een krachtige lokale overheid. Dit doen wij door agendasettend te zijn op voor gemeenten relevante vraagstukken en ontwikkelingen, en door de lokale uitvoering centraal te stellen bij maatschappelijke opgaven. Om hier goed in te kunnen slagen is input vanuit gemeenten van belang

Vanuit externe veiligheid hebben wij sinds enkele jaren een meedenkgroep ontwikkeld waarin betrokken en bevlogen collega’s meedenken bij vraagstukken. Dit netwerkbestand van meedenkers is echter gedateerd en willen we opnieuw leven inblazen.

Daarom nu de volgende vraag:

Ben je werkzaam op het gebied van Externe Veiligheid óf in de Ruimtelijke Ordening in relatie tot de Externe Veiligheid, meld je dan aan bij/voor deze meedenkgroep en denk mee!  Voor degenen die zich al aangemeld hebben, is geen actie vereist. De bestaande mailinglist blijft intact.

In de meedenkgroep kan input worden gevraagd op het volgende:

  • Meelezen / redigeren / input op te versturen brieven vanuit koepels (ministerie / IPO / VNG)
  • Meelezen / redigeren /  input op notities die vanuit werkveld worden aangeboden
  • Meelezen / redigeren /  input op zaken die aan VNG worden voorgelegd vanuit het MVO (Meerjarenagenda Versterking Omgevingsveiligheid)
  • Uitvragen voor praktijkvoorbeelden.

Interesse? Aanmelden kan via een e-mailbericht naar Marcella.Scheer@vng.nl.

We zullen ook het VNG-forum meer gaan gebruiken om informatie te delen. Dus als je nog geen lid bent bij deze de link: https://forum.vng.nl/ . Documenten, updates of relevante opleidingen en trainingen zullen met name op het subforum externe veiligheid onder milieu gedeeld worden, maar bijvoorbeeld ook op Ruimte en Omgevingswet.

Bij vragen, schroom niet om contact op te nemen met Inge de Vries of Marcella Scheer.