Nieuws

Leer hoe je een ontwerpatelier kunt organiseren en kom naar de train de trainer sessie van ontwerp veilige omgeving

Geplaatst op: 15 oktober 2019

Heb jij toevallig momenteel een gebiedsontwikkeling die maar niet op gang komt? Of zijn er belangen en partijen die maar niet tot elkaar komen? Dan organiseert ontwerp veilige omgeving de perfecte activiteit die je daarbij kan helpen!

Ontwerp Veilige Omgeving biedt een landelijke training aan waarin wordt uitgelegd hoe een ontwerpatelier georganiseerd en gegeven kan worden. Het organiseren van een ‘ontwerpatelier’ is al jaren één van de kernactiviteiten van het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving. Het is een werkvorm waarin deelnemers samen werken aan een stedenbouwkundig ontwerp voor een plangebied. De kracht van een ontwerpatelier is dat iedereen kan deelnemen en dat het samen ontwerpen leidt tot nieuwe inzichten bij de deelnemers, verrassende oplossingen voor complexe problemen, begrip voor elkaars standpunten en tot een tevreden gevoel over het eindresultaat. Zo kan deze werkvorm bijvoorbeeld ingezet worden voor een gebiedsontwikkeling die op slot zit.

In de Train de Trainer sessie willen wij u in een dagdeel voorbereiden op het zelf organiseren van een ontwerpatelier. Deze sessie zullen we ook een aantal kleine ontwerpateliers uitvoeren, zodat iedereen zelf kan ervaren wat de mogelijkheden van deze werkvorm zijn.

Wanneer? Woensdag 30 oktober van 13.30 uur tot 17.00 uur te Utrecht. Precieze locatie wordt nader bekend gemaakt. U kunt zich kosteloos aanmelden voor de Train de Trainer sessie. Het is aan te raden om voorafgaand aan deze sessie ook deel te nemen aan de Masterclass Integrale Veiligheid in Zaanstad op 11 oktober 2019. De integrale benadering van veiligheid staat centraal en het ontwerpatelier zal uitgebreid toegelicht worden.

Programma 13:30 uur Inloop 14:00 uur Inleiding door programmamanager Ontwerp Veilige Omgeving 14:15 uur Waarom, voorbereiding, praktische middelen 15:00 uur Ontwerpateliers onder begeleiding van Ad de Bont, Bureau Urhahn 16:30 uur Leerpunten bespreken onder het genot van een drankje met bites 17:00 uur Afsluiting en ontvangst gratis OVO-toolbox