Nieuws

Online basistraining Kennismaken met Omgevingsveiligheid

Geplaatst op: 27 februari 2023

In deze basistraining wordt u meegenomen in de achtergronden en doelen van de veranderingen binnen de omgevingsveiligheid én hoe u hier praktisch mee kan omgaan. Het is daarmee niet alleen een kennismaking met Omgevingsveiligheid, maar ook een mooie update als u in het verleden al met externe veiligheid te maken hebt gehad. Er is een ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen over de omgevingsveiligheidsaspecten waar u mee te maken hebt. De cursus wordt afgesloten met een aantal casussen uit het land.

Programma
Tijdens deze online basistraining komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Omgevingwet en de veranderingen binnen omgevingsveiligheid
  • Consequenties voor werkzaamheden binnen omgevingsveiligheid, hoe kun je er praktisch mee omgaan?
  • Behandeling van casuïstiek

Docent
De cursus wordt verzorgd door Jeroen Eskens van Antea Group. Een docent die als milieuplanoloog jaren actief is in de wereld van de externe veiligheid en ook intensief betrokken is bij de ontwikkeling van het omgevingsveiligheidsbeleid.

Aanvullende informatie
De Online basistraining Kennismaken met Omgevingsveiligheid is een ochtend online bijeenkomst en zal plaatsvinden via MS Teams. Vooraf zal een digitale intake toegezonden worden waarin u uw leervragen kunt stellen. Tijdens de training komen deze aan bod.
U kunt zich tot 14 dagen voor aanvang van de training afmelden. Besluit u binnen 14 dagen voor aanvang af te zien van deelname, dan zal een no-show fee in rekening worden gebracht, deze bedraagt 75,- excl. Btw.

U vindt meer informatie op de pagina van VNG Connect.

Inschrijven