Nieuws

SafeCitySpel: spelenderwijs bouwen aan een veilige stad. Wie maakt de slimste keuzes en wint?

Geplaatst op: 13 januari 2015

Nederland kan een stuk veiliger worden wanneer veiligheidsexperts en professionals in de ruimtelijke ontwikkeling samen én eerder in het ruimtelijk proces om de tafel gaan. Het SafeCitySpel is een middel om spelenderwijs te ontdekken dat samen veilig ontwerpen voor iedereen winst oplevert. Het is geïnspireerd door de voorbeelden in het boek “Ontwerpen voor een veilige omgeving”.

Het SafeCitySpel is bedoeld voor proffesionals in ruimtelijke ontwikkelingen en externe veiligheid. Bewust bouwen en samen verantwoordelijk. Wie weet de balans te vinden ruimtelijke ordening en externe veiligheid het beste te vinden? Het SafeCitySpel biedt mogelijkheden voor meerdere doeleinden, van pitch bij de wethouder tot trainingen op de werkvloer.

Binnen een geografisch gebied dien je de waarde van de ruimtelijke ordening te maximaliseren met behoud van een basisniveau externe veiligheid. Het maakt het dilemma zichtbaar van een planontwikkeling op korte termijn terwijl op de lange termijn de externe veiligheid niet in gevaar mag komen.

Het SafeCitySpel biedt mogelijkheden voor meerdere doeleinden, van pitch bij de wethouder tot trainingen op de werkvloer.

Meer informatie over het spel of zelf het spel spelen? Neem contact op met Relevant