Nieuws

Terugblik VNG jaarcongres

Geplaatst op: 28 juni 2023

Op het VNG Jaarcongres stonden we met het project OVO. Met een goed gevoel kijken weterug op het congres van VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Op 13 en 14 juni hebben we veel bestuurders mogen ontmoeten op het VNG Jaarcongres. We zijn in gesprek gegaan over het ontwerpen van een veilige omgeving.

In onze stand hebben we maar liefst voor 61 verschillende gemeenten een gevarenkaart mogen printen en inlijsten. Op de gevarenkaart zijn de aandachtsgebieden voor brand, explosie en gifwolk terug te vinden. Een mooie manier om bestuurders inzicht te geven in de gevaren die er in hun gemeente spelen.

Bestuurdersreis najaar 2023

Ook hebben we ‘aandacht’ gevraagd voor de aankomende bestuurdersreis voor burgemeesters en wethouders. Deze 24-uurs bijeenkomst vol met inspiratie en goede gesprekken over het veilig inrichten van de leefomgeving vindt plaats in het najaar van 2023. Bestuurders konden hun interesse voor deelname kenbaar maken. 36 burgemeesters en wethouders hebben aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze unieke reis. Binnenkort versturen we een ‘save the date’.