Nieuws

Training Omgevingsveiligheid voor ruimtelijke planmakers

Geplaatst op: 4 oktober 2021

Tijdens deze training gaat u zelf aan de slag met de wettelijke verplichtingen, beleidsvrijheid en mogelijkheden en kunt u dit na afloop ook toepassen in de eigen organisatie.

Programma en docent
De training bestaat uit een afwisseling van theorie en praktijk over hoe je met omgevingsveiligheid kunt omgaan in het omgevingsplan. We staan stil bij de wettelijke verplichtingen, maar ook bij de beleidsvrijheid en de mogelijkheden die er zijn om omgevingsveiligheid op een zinvolle manier mee te nemen in het omgevingsplan. Tijdens de training gaan cursisten ook zelf aan de slag met enkele casussen. Begrippen als aandachtsgebied, voorschriftengebied, risicogebied, bouwkundige maatregelen, gebiedstypen, e.d. komen uitgebreid aan de orde. 

De training Omgevingsveiligheid voor Ruimtelijke Planmakers wordt verzorgd door Simone van Dijk. Zij is werkzaam bij Royal Haskoning DHV en expert op het gebied van omgevingsveiligheid.

Aanvullende informatie en kosten
De training Omgevingsveiligheid voor Ruimtelijke Planmakers is een ééndaagse online bijeenkomst en zal plaatsvinden via MS Teams. Vooraf zal een digitale intake toegezonden worden waarin u uw leervragen kunt stellen. Tijdens de training komen deze aan bod.

Deelname is kosteloos. U kunt zich tot 14 dagen voor aanvang van de training afmelden. Besluit u binnen 14 dagen voor aanvang af te zien van deelname, dan zal een no-show fee in rekening worden gebracht, deze bedraagt 100,- excl. Btw.

Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op de website van de VNG.